Na Bundeku je 1. listopada svečano obilježen Međunarodni dan starijih osoba, kojeg su organizirali Umirovljenička akademija i HSU.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević kaže:

– Cilj je bio da se baš danas na Međunarodni dan starijih osoba, okupe, relaksiraju i razvesele umirovljenici. Tako su barem malo zaboravili životne probleme. I u tome se u potpunosti uspjelo. Dobrom raspoloženju uvelike je pridonijelo i lijepo vrijeme. Plesalo se, pjevalo se i zabavljalo se, a našlo se vremena i za igranje šaha te izvođenje slobodnih bacanja na koš. Ipak najveći su redovi bili za mjerenje tlaka i šećera u krvi, prema savjetovalištu za zdravu prehranu i naravno čekala se porcija graha s kobasicom.

Veseli Đakovčani – članovi HSU-a priredili su degustacije slavonskih proizvoda. Podijeljeno je preko tisuću porcija graha. Događanja na bini uspješno je koordinirao šarmantni Zvonko Varošanec, a nastupali su Walter Neugebauer, Miro Ungar i Darko Domijan. Veliki interes bio je i kod Krešimira Kvešteka koji je crtao portret karikature te na predavanjima dr. sc. Andreja Grubišića, dr. sc. Vedrane Pribičević i Marijene Pleško iz Slovenije.

Na kraju, prisutnima se u ime pokrovitelja obratila izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Andreja Ninić, državni tajnik Ivan Vidiš u ime pokrovitelja Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi te predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević.

Svima koji su pomogli u organizaciji obilježavanja, predsjednica udruge Umirovljenička akademija Biserka Dumnica uručila je zahvalnice. Na Bundek su došli članovi HSU-a iz cijele Hrvatske, iz svih županija.

20231001_114539

20231001_121327

20231001_115623

20231001_114411