Na ovogodišnjem Bilogora Trailu koji će se održati ove subote s početkom i završetkom na vidikovcu u Velikom Trojstvu očekuje se rekordnih više od 400 natjecatelja koji će se utrkivati na tri staze duljine od sedam do čak 27 kilometara.

Bilogora Trail organizira Atletski klub Bjelovar uz podršku Grada Bjelovara i županije, s ciljem promocije zdravog života, ali i netaknutih prirodnih ljepota bilogorskih šuma, rečeno je na konferenciji za novinare u Velikom Trojstvu.

Početak prve utrke pod nazivom utrka Vjeverica je u 10 sati, a staza je duga sedam kilometara. Nakon nje počinje i utrka Srna, koja se trči 19 kilometara, a potom 27 kilometara duga utrka Veprić.

Staze prolaze kroz šumu i pokraj turističkih objekata, kako bi trkači vidjeli što nudi bilogorski kraj.

Najviše prijavljenih je za prvu utrku, a očekuje se ukupno oko 400 trkača, istaknuo je predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček.

Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio je Atletskom klubu na izvrsnoj suradnji te je istaknuo da Bilogora Trail predstavlja jako dobru promociju sporta, ali i turizma u bjelovarskom kraju.

Župan Marušić naglasio je da je riječ o utrci koja sve više poprima obilježja turističke a ne samo sportske manifestacije te znatno doprinosi prepoznatljivosti općine Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorske županije.