S velikim planovima i već dogovorenim projektima u novoj 2024. godini, djelatnice Muzeja grada Đurđevca s velikim zadovoljstvom zaključile su još jednu iznimno uspješnu godinu.

Osim organiziranih 12 izložbi tijekom godine i preko 11.000 posjetitelja muzejskim sadržajima i prostorima, upravo su galerijske prostore Staroga grada brojni poznati autori odabrali za svoje predstavljanje hrvatskoj i inozemnoj likovnoj publici. Da je odabir autora i tema privukao brojnu publiku vidljivo je i po pozitivnim dojmovima kojima je ispunjena Knjiga utisaka, a koje su upisali posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske, SAD-a, Turske, Slovenije, Mađarske, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Češke i drugih europskih zemalja.

Tijekom godina, popularne izložbe svjetskih velikana likovne umjetnosti u đurđevačkim muzejskim prostorima postale se svojevrsni zaštitni znak Muzeja grada Đurđevca. Uz višemjesečnu izložbu velikog francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulouse-Lautreca, tijekom prošle godine izmjenjivale su se i jednako popularne kraće izložbe renomiranih autora poput I. Lackovića Croate, A. Živko, N. Žiljak, Ž. Koprolčeca, Z. Vrkljana, Z. Kapuste, 120 autora iz čitave Hrvatske na 39. susretima Hrvatskog sabora kulture, dječjih radova nastalih kao hommage Toulouse-Lautrecu, zatim kolekcionara R. Hloušeka, izložbe božićnih jaslica i drugih.

Uz redovne mjesečne izložbe, posebna pozitivna i kreativna priča tijekom cijele godine bile su dječje družionice s likovnim temama vezanim uz domaće slikare, ali i koncertna događanja u kojima su mogli uživati polaznici Glazbene škole i ljubitelji klasične glazbe. U muzejske prostore posjetitelje je privukla i bogata suvenirnica s kreativnim uracima profesionalaca i amatera, Interpretacijski centar Picokijade te atraktivni prostori potkrovlja u kojima su snimani glazbeni spotovi. Zadovoljstvo zbog uspjeha ne krije ni Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca.

– Veseli nas svaki posjet i interes za naša događanja. Grad Đurđevac je pomoć i podrška kako bi Muzej bio mjesto sveukupnog doživljaja, od likovnog do glazbenog i to za sve generacije, rekla je Edita Janković Hapavel, ravnateljica Muzeja grada Đurđevca i naglasila da se već spremni programi za skorašnju Noć muzeja i čitavu 2024. godinu – rekla je ravnateljica.

thumbnail_image6 P1066400-scaled P1055372-scaled P1045110-scaled P1022837-scaled DSCN0465-scaled DSC_6891-scaled thumbnail_image1-2-1024x768