Muzej Grada Đurđevca za najmlađe je, kao i svake godine, pripremio sadržajne radionice, odnosno družionice, koje će se održavati jednom tjedno, tijekom mjeseca srpnja i kolovoza.

Prva, za koju se pokazao veliki interes, održana je u prostorima muzeja, a najmlađi su imali priliku upoznati se sa sadržajima u muzeju, povijesti utvrde, kao i zanimljivim arhitektonskim detaljima. Šetnja uokolo utvrde otkrila je kakvog je ona oblika, kakvi su zidovi, te kako utvrda nema, što često najmlađi misle, podrume niti tamnice. Tako su se najmlađi imali prilike upoznati i s pojmovima poput, “atrij”, “veža”, “kolobran”, različitim prozorskim otvorima itd.

Uz druženje s muzejskim osobljem i voditeljicama radionice Martine Makar i Edite Janković Hapavel, zavirili su u prošlost najprepoznatljivijeg i najsačuvanijeg spomenika kulture Republike Hrvatske.

Kako javljaju iz Grada Đurđevca, sljedeća po redu družionica održat će se u srijedu, 13. srpnja s početkom u 10 sati, a na njoj će najmlađi upoznati Hundertwassera i Hasegawu.