Na okretištu Ljubljanica nepoznati muškarac, za kojim traga zagrebačka policija, upogonio je ZET-ov tramvaj i nestao, prenosi RTL.

Uspio je doći do Tratinske 65 i stanice Badalićeva i to s okretišta Remiza. Inače, radi se o četiri stanice odnosno 1,4 kilometra puta. Kada je stigao na odredište samo je otvorio vrata i otišao u nepoznatom smjeru.

PU zagrebačka potvrdila je kako je dojavu o nestalom tramvaju dobila oko 23:15 sati u srijedu. “Zasad znamo da u tramvaju nije bilo putnika te nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku te utvrđujemo i dalje sve činjenice o događaju”, kazali su iz policije.

Oglasili su se i iz ZET-a.

“Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a je sukladno predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu prometa te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo. U tramvaju tijekom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu nitko nije ozlijeđen niti je oštećeno vozilo”, kazali su.

ZET je odmah pokrenuo internu istragu kako bi se utvrdilo što se dogodilo i tko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio. Govore i kako je tramvaj na okretištu stajao, spreman za vožnju.