Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela.

Naime, sumnja se da je 17. listopada 2022. godine oko 22.30 sati, osobnim automobilom marke Suzuki Swift zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 21-godišnjaka, došao do benzinske postaje, gdje je u prozirnu plastičnu bocu natočio oko dvije litre goriva te se odmah potom odvezao i oko 22.50 sati došao do parkiranog osobnog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka 52-godišnjaka.

S namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega, na pogodan dio osobnog automobila postavio je plastičnu bocu koju je prethodno napunio gorivom i zapalio ju, a uslijed čega je izbio požar osobnog automobila marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka.

Uslijed požara je došlo i do prijenosa topline na osobni automobil marke Suzuki Vitara zagrebačkih registarskih oznaka. Odmah nakon zapaljenja vozila se osumnjičeni dao u bijeg.

Nakon što je 2. studenoga 2022. godine u prijepodnevnim satima na području Maksimira počinio kazneno djelo, sumnja se da je tog istog dana u večernjim satima, oko 20.40 sati, također se koristeći osobnim automobilom marke Suzuki Swift zagrebačkih registarskih oznaka 21-godišnjaka, ponovno došao na benzinsku postaju gdje je u plastičnu bocu natočio oko 1,6 litara goriva.

Potom je oko 21.30 sati došao do osobnog automobila marke Volvo zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva, a kojeg koristi 52-godišnjak i ponovno je s namjerom da izazove opasnost za imovinu većeg opsega, vozilo polio gorivom i potom izazvao požar vozila koristeći kocku za potpalu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok se osumnjičeni od ranije nalazi u istražnom zatvoru.