Županijsko državno odvjetništvo u Sisku podiglo je pred sisačkim Županijskom sudom optužnicu protiv Anđelka Šlibara (56) kojega se tereti da je u Kutini, u noći na 6. listopada 2020., ubio svojeg brata Željka Šlibara (51) za kojeg je nakon ubojstva dojavio da je nestao.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, izvijestilo da Anđelka Šlibara tereti za teško ubojstvo brata koji je bio u potpunosti lišen poslovne sposobnosti i teško pokretan.

Dodalo je i da se okrivljenika tereti da je ubio brata na neutvrđeni način, nakon čega je tijelo odnio i sakrio u blizini obiteljske kuće pa lažno dojavio da mu je brat nestao.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku napomenulo je da je sudac sisačkog Županijskog suda prihvatio prijedlog tužiteljstva da se Anđelku Šlibaru produži istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mediji su ranije izvijestili da je policija u ožujku 2022., u šumi u blizini mjesta stanovanja, pronašla dijelove tijela i odjeće nestalog muškarca te da je iscrpno vještačenje pronađenog materijala otkrilo identitet osobe, kao i da je ubijena u vlastitoj kući.

Dodali su da su i susjedima i policiji bile čudne okolnosti nestanka s obzirom na to da je Željko Šlibar, kako su rekli, bio ovisan od tuđoj brzini i pomoći te da ne bio bio u stanju igdje otići sam bez da mu netko ne pomaže.