Jutros u 9.37 policiji je dojavljeno da se jedna osoba samozapalila na Markovom trgu izvan ograde. Kako prenosi Drava.info muškarac je 57-godišnji D.Š. iz Virja, a radi u Koprivnici, točnije Hrvatskim željeznicama kao strojovođa.

Ubrzo nakon događaja društvenim mrežama proširila se priča kako je riječ o osobi koja ima problem s kockanjem.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da uz rukovođenje zamjenika Županijskog državnog odvjetništva provodi očevid na Markovu trgu gdje se u utorak, kod ograde blizini zgrada Vlade i Sabora, oko 9,37 sati samozapalio muškarac.

[VIDEO] Muškarac se polio benzinom i zapalio na Markovom trgu

PUZ je izvijestila da je policajac koji obavlja poslove osiguranja uočio mušku osobu kako se polijeva tekućinom, te je krenuo prema muškarcu  koji se u tom trenutku samozapalio.

Policajac je aparatom za gašenje požara odmah krenuo gasiti samozapaljenog muškaraca te ubrzo ugasio plamen, a po dolasku hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno prevezen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.

Prema informacijama liječnika, muškarac je teško ozlijeđen i životno ugrožen.

Predstojnik Klinike za traumatologiju KB Sestre Milosrdnice Dinko Vidović rekao je da je riječ o 57-godišnjaku koji je zadobio opekline četvrtog stupnja koje su zahvatile cijelu površinu tijela te je životno ugrožen.