Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem prijave protiv 39-godišnjeg muškarca koji je ispisivanjem grafita na području Splita ostvario obilježja čak jedanaest kaznenih dijela.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac u prosincu 2023.godine u dva odvojena događaja na željezničkom kolodvoru u Splitu, na putničkim vagonima u vlasništvu Hrvatskih željeznica, ispisao šarene grafite. Grafiti su bili dimenzija od oko 10 metara. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 1.500,00€

Početkom godine 28. siječnja 2024.godine tijekom noći u dvorištu DVD Split na vatrogasnom vozilu uporabom crnog spreja ispisao grafit. Materijalna šteta na vozilu procijenjena je na 1.500,00 €.

Tijekom veljače 2024.godine na fasadi srednje škole u Splitu uporabom spreja ispisao tri grafita.

Čak šest kaznenih djela počinio je od prosinca 2023.godine do travnja 2024.g. kada je koristeći sprej oštetio pročelja na šest stambenih zgrada u Gundulićevoj, Bihačkoj, Starčevičevoj ulici, ulici Ćirila i Metoda i ulici Domovinskog rata ispisujući grafite različitih boja i nerazumljivog sadržaja. Materijalna šteta nastala ispisivanjem grafita na fasadama procijenjena je na oko 5.800 eura.

Također, tijekom veljače ove godine oštetio je i parkirani kamion koji je bio parkiran u ulici Put Supavla na način da je koristeći sprej na istom ispisao grafit dužine 5 metara i visine 2 metra.

Ukupna materijalna šteta koja je utvrđena do sada kao posljedica kaznenih djela procjenjuje se ukupno na oko 10 tisuća eura.

Protiv 39-godišnjaka biti će podnesena kaznena prijava.