Hrvatsku žensku i mušku odbojkašku reprezentaciju očekuje uzbudljiv vikend pa tako hrvatski odbojkaši u subotu, od 19 sati, igraju uzvratni susret s domaćom reprezentacijom Cipra.

Ova utakmica od velike je važnosti jer pobjeda donosi željeni plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine.

“U zadnjoj utakmici kvalifikacija još uvijek imamo šanse kvalificirati se za Europsko prvenstvo. S Cipranima smo igrali prvo kolo te u tom susretu nisu pokazali veliki otpor. No, oni su divlja momčad koju ne smijemo podcijeniti. Ljeto je bilo dosta naporno i bilo je puno natjecanja, ali sigurno ćemo dati sve od sebe“, rekao je hrvatski reprezentativac Marino Marelić.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku mušku odbojkašku reprezentaciju igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbornik je Cedric Enard.

Odbojkašice, pak, svoj put kvalifikacija za Europsko prvenstvo tek započinju u nedjelju kada na domaćem terenu osječke dvorane Gradski vrt u 19 sati igraju prvu utakmicu protiv reprezentacije Farskih otoka.

“Farski otoci su ekipa za koju se ne zna puno u odbojkaškom svijetu, no svakako se maksimalno pripremamo i ozbiljno pristupamo toj utakmici. Iskoristit ćemo je i za test koliko smo spremne. Imamo još pet utakmica u ovim kvalifikacijama, nadamo se da ćemo ih sve odraditi kako treba te se kvalificirati na EP”, istaknula je hrvatska reprezentativka Beta Dumančić.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju igraju: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.