Direktor jedne tvrtke, nezadovoljan radom hrvatske birokracije, objavio je na facebooku da je unatoč sudskom rješenju sam sebi morao napisati punomoć u policiji kako bi dobio probne tablice, no ubrzo je reagirao MUP navodeći da je muškarac morao pisati punomoć jer nije dokazao svoj status u tvrtki.

MUP je u petak izvijestio da je provjerio navode iz objave koju su prenijeli i neki mediji i utvrdio da muškarac, podnoseći zahtjev za izdavanje probnih pločica za vozilo svoje tvrtke, nije priložio ni jednu ispravu iz koje bi se mogao utvrditi njegov status u trgovačkom društvu.

U MUP-u objašnjavaju da u postupku registriranja vozila u vlasništvu tvrtki osoba mora imati punomoć osobe ovlaštene za zastupanje trgovačkog društva pa je od stranke zatraženo da svojim potpisom na dokumentu “potvrdi svoju tvrdnju da je upravo on ta osoba koja je ovlaštena zastupati trgovačko društvo kako bi o tome postojao dokaz u slučaju da je tu radnju obavila neovlaštena osoba”.

“Ako osoba službenoj osobi da na uvid izvod iz sudskog registra ili drugu ispravu kojom dokazuje status osobe ovlaštene za zastupanje trgovačkog društva, naravno da se ne traži punomoć ili izjava kojom bi osoba to svojstvo dokazivala”, ističu u MUP-u.

Muškarac je u četvrtak na facebooku objavio fotografiju punomoći koju je napisao sam sebi, uz natpis da to radi kako bi opisao što je doživio i zbog čega je morao “prespavati i sabrati glavu”.

“Da, pored original sudskog rješenja po kojem samostalno i neograničeno kao direktor zastupam firmu morao sam sam sebi u policiji napisat punomoć da bi dobio probne tablice”, napisao je korisnik facebooka Ivan Delta Živković, nezadovoljan propisima i zapošljavanjem nesposobnih.

(Hina)

fah