Motociklistima opet postavili sajlu između dva stabla

16. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Motociklistima opet postavili sajlu između dva stabla

Ilustracija/Nel Pavletić/PIXSELL


Mladi motociklist (23) lakše je ozlijeđen nakon što je motorom naišao na zamku u mjestu Jarci nedaleko Varaždina. Netko je namjerno postavio sajlu između dva stabla

Dvojica motociklista u petak su u mjestu Jarki naletjeli na zamku. Netko je ponovno postavio sajlu između dva stabla, vjerojatno u namjeri da ozlijedi motocikliste u vožnji. I uspjelo mu je. Vozač se danas jedva kreće, piše 24sata.hr.

-Na sajlu je naletio dečko od 23 godine, udario je o ruke i vrat i danas se jedva pomiče – priča nam predstavnik motociklista koji kaže kako bi volio ostati anoniman. Ljut je, jer su već nailazili na zamke, a pretpostavlja kako se radi o ljudima koji uistinu žele ozlijediti vozače.

Inače, Jarki su malo mjesto u općini Cestica, 20-ak kilometara udaljeno od Varaždina, a ujedno su dom dvadesetak ljubitelja motocrossa. Još uvijek nemaju klub, ali rade na njegovom osnivanju. Predstavnik motociklista kaže kako uvijek voze po dogovorenim stazama.

-Uvijek se vozimo isključivo državnim šumama, stazama koje smo dogovorili s načelnikom ili policijom te po vlastitim šumama. Nikada ne ulazimo na privatna zemljišta. Dosad smo već nailazili na zamke, ali u petak se prvi put netko zbog njih ozlijedio – priča čitatelj, veliki ljubitelj motocrossa još od djetinjstva.

Napomenuo je i kako su tek nekoliko milimetara debelu sajlu skinuli kako se tkogod drugi ne bi ozlijedio.

– Ovo je s namjerom pokušaja ubojstva, jednako kao i postavljanje nagazne mine! U zadnje vrijeme učestalo na više lokacija i ne bi se iznenadio da je riječ o psihopatu pojedincu ili nekoga tko želi steći status “serijskog” ubojice. A mrtvih je, nažalost, već i bilo, ovo je samo jedan od komentara ispod objave članova Sportsko rekreacijskog društva 315 Sjeverozapad.

– Na Ivanščici, stazi Prekrižje, točnije kod desnog skretanja prema vrhu, kilometar i pol od vrha bila razvučena sajla između drveća!! Sajla je uklonjena, ali pažnja, jer nikad se ne zna gdje su budale sve to još razvukli!! – stoji u objavi SRD 315 Sjeverozapad.

Facebook Comments