Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak održat će se 12. Moto i biciklističko druženje koje svake godine okupi velik broj motociklista i biciklista. Na sastanku Organizacijskog odbora, kojem je uime Grada Križevaca bio prisutan zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, definirani su svi detalji oko ovog druženja koje će se voziti na relaciji od Križevaca do Dropkovca.

Okupljanje će biti s početkom u 9,00 sati pa će svi vozači koji će imati kacigu dobiti besplatnu kavu u kafićima Arteria, Arhur i Tomislav. U 10 sati tradicionalno će se podijeliti nagrade i priznanja najboljim vozačima bicikla, mopeda, motocikla i quada te vozačima 80+, a održat će se i prigodan program u kojem će nastupiti Gradski puhački orkestar, Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža i hostese tvrtke Košić plus d.o.o.

moto1

Nakon programa otvorenja, položit će se vijenci poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja „Ponos branitelja – u znaku križa“.
Biciklisti će voziti na relaciji Križevci, Guščerovec, Sveti Petar Orehovec, Vukovec i Dropkovec, a motociklisti će se kretati rutom Križevci, Pesek, Podgajec, Gregurovec, Miholec, Selnica Miholečka, Lukačevec, Barlabaševec, Donja Rijeka i Dropkovec.
Po dolasku u Dropkovec održat će se blagoslov vozača u crkvi sv. Franje Ksaverskog u Dropkovcu, a nakon toga će za sve sudionike biti organiziran i zajednički ručak.

moto2
Članovi Organizacijskog odbora uputili su poziv svim vozačima da se priključe još jednom druženju na Uskrsni ponedjeljak i izrazili nadu da će vrijeme poslužiti taj dan.