Prometna nesreća dogodila se u četvrtak, 24. studenoga oko 14 sati, na kolniku Zemljoradničke ulice u Umagu, kada je na obilježenom pješačkom prijelazu došlo do naleta mopeda na dijete koje je u prometnoj nesreći zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Vozač mopeda bijele boje, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza preko kojeg je prolazilo dijete, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa, nakon čega je naletio na dijete koje je srušio na kolnik, a i sam je pao sa mopeda.

Nakon kraćeg razgovora s djetetom i roditeljem djeteta, vozač mopeda udaljio se s mjesta nesreće bez da je ostavio podatke.

– Ovim putem pozivamo vozača mopeda ili svjedoke prometne nesreće koji bi mogli imati korisna saznanja da pozovu 192 ili kontaktiraju Policijsku postaju Umag – Umago s Ispostavom Buje – Buie na broj 052/533-439 poradi utvrđivanja okolnosti prometne nesreće, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila [email protected] – poručili su iz policije.