Mons. Tomislav Šporčić krstio šesto dijete u romskoj obitelji Jurković

25. kolovoza 2019. Autor: prigorski.hr Vjera Mons. Tomislav Šporčić krstio šesto dijete u romskoj obitelji Jurković

ika.hr


Na 21. nedjelju kroz godinu u župi Otočac, u crkvi Presvetog Trojstva 25. kolovoza u 10 sati krštena je Jadranka Jurković, kći oca Džoke i majke Davorke. Jadranka je šesto dijete u ovoj romskoj obitelji. Obred krštenja obavio je župnik i dekan otočki mons. mr. Tomislav Šporčić, a euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor “Sv. Cecilija” pod vodstvom s. Ljubomire Lešić.

Mons. Šporčić je naglasio: “Isus nam danas još jednom upućuje žuran poziv da dođemo k njemu, da prođemo vratima punine života, pomirenja i sreće. On čeka svakoga od nas, koji god grijeh da smo počinili, ne bi li nas zagrlio, pružio nam svoj oprost.

Samo on može preobraziti naše srce, samo on može dati puni smisao našem postojanju, darujući nam istinsku radost. Uska vrata i tijesan put vodi u život, a široka vrata i prostran put vode u propast.

Na putu i uskim vratima, koja vode u raj, u životu stoje mnoge zapreke. To su protivnici našega spasenja: zle sklonosti, ranjena naša priroda, koja je sklonija zlu nego dobru, opaki svijet, zlo društvo, zli primjeri i vrag pakleni. Zato se moramo boriti. Moramo se mnogo toga odreći, žrtvovati kako bismo bili pobjednici.”

ika.hr

Facebook Comments