Apostolski upravitelj Splitsko makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić predvodeći Uskrsnu misu u katedrali sv. Dujma, istaknuo je da je Uskrs blagdan optimizme te pozvao predstavke građanske vlasti neka u društvu odstranjuju sve što rađa malodušje i pesimizam.

“Sretan Uskrs i predstavnicima građanske vlasti koji su pozvani snagom službe, u temelje našega društva ugrađivati vrjednote mira, tolerancije, pravde, poštivanja i solidarnosti, te odstranjivati sve što rađa malodušjem i pesimizmom,” istaknuo je u propovijedi mons. Puljić.

Naglasio je kako je Isusovo uskrsnuće blagdan nade i optimizma.

Isusovo uskrsnuće središte i smisao svega

“Ispunjeni optimizmom uskrsne nade, kršćani se ne daju slomiti”, rekao je mons. Puljić.

Dodao je kako “optimizam nije neka utješna filozofija za slabe i naivne“ te da objekt vjere nije „povijest, nego nadpovijest, po kojoj se nadamo i protiv nade“.

“Isusovo uskrsnuće je središte i smisao svega. I nema, uistinu, pod nebom drugog imena dana ljudima, po kojem se možemo spasiti, osim imena Isusa Krista,” poručio je u propovijedi mons. Puljić.

Rekavši kako je Split ovih dana pun turista, mons. Puljić je Uskrs čestitao na više jezika – talijanskom, njemačkom, francuskom, engleskom i latinskom.