Temeljem raspisane potrage policija je u Slavonskom Brodu uhitila 68-godišnjeg državljanina BiH koji je sa 63-godišnjakinjom na dubrovačkom području, koju poznaje od ranije, dogovorio da mu zbog financijskih problema posudi 33 tisuće eura, koje joj nije vratio.

Iz brodsko-posavske policije u utorak su objavili kako je 63-godišnjakinja početkom ožujka policiji u Pločama prijavila da je prevarena.

U prijavi je navela kako je putem aplikacije za komuniciranje, od prosinca prošle do početka ožujka ove godine, razgovarala sa 68-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine kojeg poznaje od ranije.

Tijekom razgovora doveo ju je u zabludu tvrdnjama kako mu, zbog nastalih financijskih problema, treba financijska pomoć, te ju je tražio novce za koje je tvrdio da će joj uskoro vratiti, na što mu je ona poslala bonove ukupno vrijedne 33 tisuće eura.

Budući da joj novce u dogovorenom vremenu nije vratio, 63-godišnjakinja je cijeli slučaj prijavila policiji.

Temeljem raspisane potrage osumnjičeni je prošlog petka uhićen u Slavonskom Brodu te priveden u pločansku policijsku postaju, gdje je uz kaznenu prijavu zbog prijevare doveden pritvorskom nadzorniku.