Španjolske sportske novine AS dodijelit će u ponedjeljak navečer nagradu hrvatskom nogometašu Luki Modriću kao “najboljem veznom igraču u posljednjih deset godina”, izvijestio je taj dnevnik sa sjedištem u Madridu.

Kapetan hrvatske reprezentacije i dokapetan Real Madrida jedan je od 21 sportaša i momčadi koji će primiti priznanje na 17. tradicionalnoj dodjeli nagrada AS-a.

Nagrade će biti dodijeljene u kazališnoj dvorani Teatro Real u središtu Madrida, a ceremoniji  u 20 sati trebao bi nazočiti 38-godišnji Modrić.

On je u nedjelju navečer postigao gol i asistirao za pogodak u pobjedi Real Madrida od 4-1 nad Villarrealom, čime je “kraljevski klub” privremeno zauzeo vodeću poziciju u španjolskom prvenstvu.

Modrić je od dolaska na Santiago Bernabeu u ljeto 2012. osvojio 23 trofeja s Real Madridom, od čega pet Liga prvaka. Ugovor mu istječe za šest mjeseci.

“Hrvat će dobiti nagradu kao najbolji vezni igrač desetljeća”, izvijestio je AS-ov komentator Tomas Roncero.

“Ali ja bih otišao i dalje s njim”, dodao je u svom tekstu gdje ga je nazvao “najboljim veznim igračem u povijesti nogometa” jer osim tehnike posjeduje “kolektivni duh” koji nisu imali igrači poput “Zidanea, Kroosa, Xavija, Inieste, Platinija…”.

Novine će za razna postignuća uručiti nagrade i španjolskoj muškoj te ženskoj nogometnoj reprezentaciji, osvajačima Lige nacija i Svjetskog prvenstva, nogometašima Rodrigu Hernandezu, Antoineu Griezmannu i Davidu Silvi, košarkašima Real Madrida, dizačici utega Lydiji Valentin, sinkroniziranoj plivačici Oni Carbonell, tenisaču Felicianu Lopezu i drugima, pokazuje popis objavljen na internetskoj stranici AS-a.