Naša najveća snage je zajedništvo, dosta nas je na Katra, došli su mladi koji su pokazali da se s pravom može na njih računati,” kazao je kapetan hrvatske vrste Luka Modrić na konferenciji za novinare uoči ogleda protiv Španjolske.

“Svi želimo igrati protiv velikih ekipa, veselimo se utakmici. Odlučivat će detalj, moramo biti pravi u svakom trenutku,” kazao je nastavivši: “Nikada ne dosadi igrati velike utakmice. Mi smo došli po veliki rezultat, na SP-u i Ligi nacija smo pokazali da pripadamo vrhu. Na EP-u nam nedostaje taj korak. Puni smo samopouzdanja, nadam se da možemo napraviti nešto veliko.”

Premda brojni strani stručnjaci ponovo ne vide Hrvatsku kao konkurenta za veliki rezultat, Modrić je naglasio kako ga to ne smeta.

“Ne smeta nas to, što druge guraju u favorite. Nama je najvažnije što mi radimo, da smo fokusirani na nas, da pokažemo zajedništvo i samo tako možemo nešto napraviti. Jedino možemo utjecati na stvari na terenu. Skupina je teška, najteža na turniru, ali mi smo došli po veliki rezultat. Pokazali smo da možemo igrati na visokoj razini, vjerujem da to možemo ponoviti i ovdje.”

Osvrnuo se i na kvalitetu našeg prvog suparnika na ovom EP-u.

“Stvarno su dobra ekipa, ranije je baza bila Barcelona i Real, sada je to više iz drugih klubova. Imaju raznovrsnost, mladost, brzinu. Sigurno su jedni od favorit. Čeka nas teška utakmica. Ali ako mi budemo pravi, možemo napraviti dobar rezultat.”

Španjolski igrači su u najavama ove utakmice naglašavali kako “Modrića treba isprovocirati”.

“Ne znam kako to misle napraviti, ne znam više što reći o tome.”

Modrić je prokomentirao i dvije španjolske generacije, onu koja je bila svjetski prvak 2010. te europski 2008. i 2012. sa sadašnjom generacijom “Furije”.

“Ne volim uspoređivati generacije. Ona je bila posebna, jedan od najboljih u povijesti, ali i ova je dobra, puna talenata. Ima dobar miks mladosti i iskustva. Navikli su igrati ove utakmice i turnire. Jako su brzi, posebno na krilnim pozicija. Imam pozitivno mišljenje o španjolskoj reprezentaciji,” poručio je.

Luka će u Njemačkoj nastupiti na svom devetom velikom natjecanju, a u Njemačkoj je već igrao na SP-u 2006.

“Uvijek sam vjerovao u sebe, da mi je netko tada dao papir da napišem što želim u karijeri, u kojem smjeru želim da ide, sigurno bi me bilo strah sve to staviti na papir. Nisam to očekivao, sretan sam, ali se i veselim natjecanju. Sjećam se 2006. kako je bilo fenomenalno na utakmici protiv Brazila, bila je to jedna od najboljih atmosfera. Nadam se da će tako biti i sutra, a mi ćemo na terenu biti pravi.”

Španjolske novinare je zanimalo kako sa 38 godina i dalje igra na tako visokoj razini.

“Godine nisu bitne, najvažnije je što pokazuje na terenu. Od 2006. sam napredovao kao igrač u svim segmentima, iskusniji sam. Teško mi je pričati o meni, radije netko drugi govori o meni.”

Komentirao je i igre mlade španjolske zvijezde Laminea Yamala.

“Lamine je pokazao neke nevjerojatne stvari i spravom ga svi spominju kao najveći opasnost. Strašan talent i pred njim je velika karijera.”