Zbog promicanja humanije modne industrije životinjsko krzno će nestati iz svih izdanja i platformi modnog časopisa Elle, objavio je list u četvrtak, u skladu s rastućim trendom u sektoru luksuzne mode.

Elle je prvi veliki list tog tipa u svijetu koji je izbacio krzno ne samo u sadržaju već i u reklamama.

“Krzno na našim stranicama i u našim digitalnim medijima više nije u skladu ni s našim niti s vrijednostima naših čitatelja”, izjavila je Valeria Bessolo Llopiz, potpredsjednica i međunarodna direktorica lista, koji je u vlasništvu francuske tvrtke Lagardère.

Radi se o “promicanju humanije modne industrije”, rekla je.

Od Meksika do Australije, preko Japana ili Sjedinjenih Država, 45 izdanja lista koji ima 33 milijuna čitatelja i 100 milijuna pratitelja mjesečno na svojih 55 digitalnih platformi, obvezalo se izbaciti krzno.

Njih trinaest to već primjenjuje, 20 će krenuti 1. siječnja, a ostali početkom 2023. godine.

Pozdravivši tu odluku, PJ Smith, modni menadžer američkog ogranka nevladine organizacije Human Society International, izjavio je da se “nada da će i drugi modni časopisi krenuti njihovim primjerom”.

“Ova mjera će pokrenuti pozitivnu promjenu u cijeloj modnoj industriji i mogla bi spasiti bezbroj životinja od patnji i okrutne smrti”, izjavio je Smith za Chipping Norton. (Hina)