Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak 19. lipnja 2022. u mjestu Hrženica upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (preko dva promila alkohola u organizmu) i prevelikom brzinom kojom nije mogao savladati desni zavoj.

Prešao je vozilom na lijevu prometnu traku i udario u motocikl kojim je desnim rubom kolnika iz suprotnog smjera pravilno upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara automobila i pada na kolnik, 41-godišnjakinja je zadobila teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetništva i odredila okrivljenom 22-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od počinjenja novih kaznenih djela.