Davor Mladina (64) novi je trener zagrebačkoga Rudeša, koji je uvjerljivo na začelju HNL-a, a naslijedit će Ivana Mijača.

Mladina je uveo Rudeš u elitni rang, ali je ubrzo otišao, a donedavno je bio trener drugoligaša Dugopolja.

“Kriza rezultata u 17 kola u Hrvatskoj nogometnoj ligi bez pobjede, naveli su nas da u klub vratimo Davora Mladinu, trenera s kojim smo i ostvarili ulazak među nogometnu elitu. Ovim putem zahvaljujemo čelnicima Dugopolja koji su izašli ususret i treneru Mladini, ali i nama, da pokušamo spasiti klub u najvišem rangu hrvatskog nogometa”, stoji u priopćenju Rudeša.

Mladina je već četvrti trener Rudeša u samo 17 kola nove sezone nakon Roberta Prosinečkog, Tonija Golema i Mijača.

“Znam da je klub u teškoj situaciji. Oprostili smo se u sretnim okolnostima, odnosno ulaskom u SuperSport HNL. A sada su trenuci ipak nesretniji. No, uvjeren sam da je to privremeno i da ćemo vrlo brzo krenuti s pobjedama. Što se mog odlaska tiče u ljetnim mjesecima, istekao mi je ugovor, a klub je pokušao s nekom drugom vizijom.Naravno, drago mi je da se vraćam u klub s kojim sam već imao velikih uspjeha. I nadam se da ćemo u budućnosti izvući maksimum iz momčadi”, rekao je 64-godišnji Davor Mladina,koji je tijekom karijere vodio je još Imotski, Marsoniju, Cibaliju, Primorac, GOŠK, Široki Brijeg, Lučko, Goricu, Međimurje i mnoge druge klubove.

Mladina će prvu utakmicu na klupi imati već u subotu protiv Dinama.