Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede i dva kaznena djela prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 19. veljače 2024., ispred obiteljske kuće u mjestu kraj Novog Marofa, u alkoholiziranom stanju rukom udario u glavu svog 69-godišnjeg oca koji je od udarca pao i udario glavom u asfaltirani površinu te zadobio ozljede opasne po život – kompleksnu ozljedu mozga.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik prethodno istog dana prijetio ocu i svom bratu (2006.), kao i da je nanio bratu tjelesne ozljede udarcima šakom u glavu i tijelo.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.