Mladić došao po novac, dočekala ga policija

26. studenoga 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika Mladić došao po novac, dočekala ga policija

Ilustracija/Foto: Davor Javorović/PIXSELL


Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevara. Nakon što je policija zaprimila dojavu od djelatnika banke zaduženog za sigurnost da je starija žena podigla veću količinu novca i da postoji sumnja da je prevarena, policijski službenici su obavili razgovor s 83-godišnjom ženom te su utvrdili da ju je nazvao nepoznati muškarac i predstavio joj se kao policijski službenik.

Muškarac je od nje zatražio da za potrebe policijskog postupka i vještačenja podigne novac koji ima u banci, što je žena i učinila te je 23. studenoga na ulici u Medulinu mlađem muškarcu predala oko 150.000 kuna. Ne znajući da je žena već razgovarala s policijom, muškarac koji joj se predstavio kao policijski službenik ju je ponovno kontaktirao i tražio od nje da podigne  novac koji joj je ostao na drugom računu.

Žena je na to pristala te je o svemu obavijestila policijske službenike koji su 25. studenoga oko 12.25 sati na ulici u Medulinu, kada je došao po novac koji je žena prethodno podigla u banci, uhitili 25-godišnjaka.

Osumnjičeni je danas u jutarnjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. Policijski službenici nastavljaju provoditi izvide zbog sumnje da osumnjičeni kazneno djelo nije počinio sam.