Vrbovčanin Božidar Leščić (23) student je pete godine Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, a uspješno se već 13 godina bavi sportskim plesom. Pored sportskog plesa Božidar je položio i trenerski ispit 2019., a planira položiti i sudački ispit.

U svojoj karijeri sudjelovao je na preko 100 natjecanja, uključujući domaće bodovne turnire, međunarodne bodovne turnire i državna prvenstva Republike Hrvatske s najboljim rezultatima.

– Najveći sam uspjeh postigao na prvenstvu Hrvatske u deset sportskih plesova kategorije do 21 godine gdje sam 2018. osvojio 2. mjesto. Na prvenstvu Hrvatske u latinoameričkim plesovima kategorije do 21 godine 2018. osvojio sam 3. mjesto te na prvenstvu Hrvatske u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine 2018. 3. mjesto. – ističe Božidar.

Božidar je bio i u Finalu prvenstava Republike Hrvatske u latinoameričkim plesovima i standardnim plesovima 2019. i 2020. godine.

Zadnjih osam godina pleše s partnericom Paulom Zouhar iz Dubrave, a posljednji nastup imali su u Internacionalu na III. Festivalu kose ”Advent u kosi”, a Vrbovčani su ih mogli vidjeti i na ovogodišnjoj manifestaciji ”Kaj su jeli naši stari”.

Slika 2 Slika 3 Slika 4 Slika 5

(Dragan Vicković)