Mladi lopov krao sve od čega je došao, čak i lizalice, stripove i križaljke! Napravio štete od 218 tisuća kuna

4. siječnja 2022. Autor: prigorski.hr Crna kronika Mladi lopov krao sve od čega je došao, čak i lizalice, stripove i križaljke! Napravio štete od 218 tisuća kuna

Ilustracija/Foto: Saša Miljević/PIXSELL


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje sedam kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Sumnja se da je krajem prosinca 2020. godine i krajem ožujka 2021. godine došao do kioska u Ulici Ilije Gregorića u koji je, s namjerom protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, provalio te otuđio cigarete, čokolade, kekse, lizalice, gume za žvakanje, alkoholna pića, zdjelice i čaše, stripove i križaljke.

Isto se tako sumnja da je krajem veljače i na početku rujna 2021 godine, došao u Zagrebačku ulicu gdje se nalazi benzinska postaja te u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari provalio u prostor benzinske postaje i skladišta kako bi tada otuđio cigarete, duhanske proizvode, razne čokolade i ostale stvari.

U drugoj polovici ožujka 2021. godine je, sumnja se, u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari provalio u benzinsku postaju u Ulici kardinala Alojzija Stepinca te u trgovinu u Zdencima Brdovečkim u Zdenačkoj ulici, iz kojih je potom otuđio cigarete  i novac.

Također se sumnja da je na početku travnja 2021. godine u Ulici Ilije Gregorića pokušao provaliti u kiosk, međutim, u tome nije uspio kao što nije uspio niti provaliti u hladnjak koji se nalazio u unutrašnjosti kioska zbog čega je odustao od daljnje namjere počinjenja djela.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 218.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok se osumnjičeni nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Splitu.