Subotnje jutro na Koprivničkom placu bilo je u znaku performansa mladog bosanskog umjetnika Bojana Stojčića iz Sarajeva u suradnji s AK galerijom Koprivnica.

“Radove Panormos i Shipwreck schedule koji su nastajali na dvomjesečnoj istraživačkoj rezidenciji u Palermu 2021. prezentira po prvi puta na ovoj izložbi, dok rad Nijedan trag ne obećava put koji izvodi još od 2013. ovdje stavlja u novi kontekst i novi suodnos s ostalim radovima, javljaju iz koprivničkog Komunalca.

performas plac (2)

Za rad Panormos autor je dva mjeseca izrađivao keramičke skulpture jezika kod lokalnog majstora u gradu Palermo na Siciliji. Grad je poznat po svojoj keramici, ali i po ispreplitanju različitih svjetskih kultura, jezika, dijalekata što je autora navelo da pristupi opipljivijoj dimenziji istraživanja jezika, onog fizičkog, no istovremeno simboličkog koji nas je toliko puta razdvojio i spojio.

performas plac (4)

Na ovoj izložbi na Koprivničkom placu među lokalnim stanovništvom prodavao je 21 skulpturu jezika po cijenama sukladnim onima na placu, potvrđujući svoje duboko uvjerenje da svaki rad mora biti cijenjen i poštovan.

Performans mladog umjetnika s jutarnje subotnje svakodnevice grada Koprivnice, kasnije  je premješten u galerijski kontekst u AK galeriju kao prostorna instalacija, ali i fotodokumentacija akcije u javnom prostoru.

performas plac (5)

Izložbu fotografija s Koprivničkog placa možete pogledati u AK galeriji do 28.05.2022.