Danas je održana 9. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije, a žustra rasprava povela se oko razmatranje Izvješća o poslovanju trgovačkih društava za 2021. godinu, s prijedlogom Zaključka „Piškornice“ d.o.o. Regionalnog centra za zbrinjavanje otpadom sjeverozapadne Hrvatske, Piškornice-sanacijskog odlagališta d.o.o. za sanaciju odlagališta otpada i PZC-a Varaždin d.d., Varaždin.

Čelni čovjek Piškornice Mladen Ružman pojašnjavao je kako treba raspravljati rade li Ružman ili Blažok po zakonu.

– Ali zadržavamo pravo da vam protuslovimo. Mi ne upravljamo poljem tulipana, tu ima problema i nitrata. Otpad dolazi u fokus interesa, a sad se borimo s vremenom i mogućnosti za povlačenje sredstava iz Europske unije – rekao je Ružman i istaknuo kako je Piškornica najjeftinija od svih centara u Hrvatskoj.

ruzman

– Ministarstvo je napisalo da stoji iza projekta u odnosu 90 posto Ministarstvo, a 10 posto osnivači. Molim vas budući da nisam u političkoj areni, da odluka o potpori projektu bude jednoglasna – rekao je Ružman i napomenuo kako radi u interesu svih žitelja četiri sjeverozapadne županije.

Vijećnik Mladen Kešer (SDP) je dobacivao Ružmanu da radi štetu.

-Vi radite bedake od svih nas i pričate gluposti – povikao je.

zupanijska-proracun-31

S klupe je Ružmanu i dalje Kešer nastavio dobacivati.

– Tko je dovezao 65.000 tona iz Rijeke. Cijelo vrijeme lažete. Lažete, lažete, lažete. Ne mogu slušati vaše laži – povikao je Kešer nakon čega je nakon nekoliko opomena predsjednik Županijske skupštine Damir Felak (HDZ) zamolio Kešera da napusti sjednicu.

– Udaljeni ste sa sjednice, napustite dvoranu – poručio je Felak Kešeru.