Hrvatski nogometni savez u petak je Ženskom nogometnom klubu Koprivnica po prvi put u povijesti kluba za jednu od njihovih nogometašica uručio poziv u reprezentaciju.

Tina Zamljačanec, članica kadetske ekipe koja je prošla kroz sve kategorije škole nogometa kluba, pozvana je u hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju do 15 godina.

Zamljačanec će sudjelovati na razvojnom turniru u organizaciji UEFA-e koji će se između 24. i 30. kolovoza održavati u Koprivnici i Ludbregu. Hrvatska će se reprezentacija 25. kolovoza u Koprivnici susresti s vršnjakinjama iz Moldavije, a uslijedit će utakmice protiv Norveške (27.8.) te Slovačke (30.8.) u Ludbregu.

– Nevjerojatan je to uspjeh – ravan trofejima – jer smo kao drugoligaški klub predvođeni predsjednicom Nikolinom Notersberg uspjeli izgraditi igračicu koja će nas i Hrvatsku predstavljati u nacionalnom dresu – poručili su u Klubu.

Kroz početne korake i kategoriju limačica vodili su ju Leona Šegrc te Ivica Lukač, danas trener seniorki, čovjek koji je u klubu od prvog dana. U pionirkama je stasala pod Matejom Videc, kapetanicom seniorki i trenericom koja će ju, nakon osvajanja odličja u navedenoj kategoriji, voditi i u kadetkinjama.

Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez predsjednice kluba Nikoline Notersberg, koja se kao osnivačica i prvo lice ponekad doslovno sama bori kako bi cijelu zajednicu održala na okupu. Doista, jedinstveno je lice na domaćoj ženskoj nogometnoj sceni i poziv Tine u reprezentaciju kruna je svega što radi – svakog dana, svakog vikenda.

Tina, će sudjelovati na razvojnom turniru u organizaciji UEFA-e, koji će se između 24. i 30. kolovoza održavati u Ludbregu i Koprivnici.

Reprezentativke se okupljaju u srijedu, 24. kolovoza, u Zagrebu, kako bi se valjano pripremile te kvalitetno i ponosno predstavljale svoju zemlju na trening kampu u međunarodnim susretima pred njima.

– Koliko je zapravo poziv važan i teško ga je zaslužiti, ne samo nama u klubu već i svakoj drugoj ženskoj nogometnoj zajednici u zemlji, potvrđuje i potpis predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića, koji stoji na dnu dokumenta s pozivom Tine u reprezentaciju – naglasili su iz Kluba.