U ponedjeljak 20. veljače započeli su radovi na rekonstrukciji Ulice hrvatske državnosti u Koprivnici, od Florijanskog trga do Križevačke ulice. Radove je u četvrtak ujuto obišao Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika u pratnji stručnih službi.

Izrada projektne dokumentacija rađena je u dogovoru sa stanovnicima grada, a ponajprije stanovnicima ove ulice. Uz rekonstrukciju prometnih površina provest će se rekonstrukcija podzemnih instalacija te javne rasvjete kao i izgradnja kabelske kanalizacije. Također napravit će se i rekonstrukcija parkirališnih površina i rekonstrukcija javne rasvjete na javnim pješačkim površinama uz Robnu kuću, ispred zgrade Podravske banke te uz zgradu Doma mladih – objasnio je Nino Štubljak, viši stručni suradnik za građenje u Upravnom odjelu za izgradnju grada i prostorno uređenje.

Ulica hrvatske drzavnosti u Koprivnici1

Bit će to prva pametna ulica u gradu. Radovi na javnoj rasvjeti provoditi će se s energetski učinkovitim LED svjetiljkama koje će biti upravljive putem zajedničkog upravljačkog sustava, a sve u cilju smanjenja potrošnje električne energije i svjetlosnog zagađenja uz istovremeno postizanje odgovarajućeg stupnja osvjetljenja.

Ulica hrvatske drzavnosti u Koprivnici misel jaksic

Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, u četvrtak ujutro obišao je radove u Ulici hrvatske državnosti

Ovo je jedna od najfrekventnijih ulica za koju vjerujemo da će dobiti oblik koji će biti na ponos grada. Bit će to prva ulica u gradu Koprivnici koja će ponuditi Smart City rješenja. Osim pametne javne rasvjete, ulica će biti opremljena i drugim rješenjima koja čine pametnu ulicu, od kojih valja spomenuti dodatno osiguranje pješačkih prijelaza i digitalni informativni kiosk. S obzirom na značajan pješački i biciklistički promet posebna pažnja posvećena je sigurnosti pješaka i to postavljanjem dodatne svjetlosne signalizacije sa senzorskim praćenjem nailaska pješaka na pješački prijelaz – pojasnio je Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika.

Ukupni troškovi radova na rekonstrukciji prometnih i parkirnih površina, javne rasvjete i izgradnji kabelske kanalizacije iznose 3.450.000,00 kuna, dok su ukupni troškovi radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže 1.650.000,00 kuna.

prigorski.hr/koprivnica.hr