Miroslav Šimić novi je šef Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru, nakon što je dosadašnji predsjednik Ivan Kovačić ranije u četvrtak podnio ostavku na tu dužnost.

“Gospodin Kovačić je rekao da će i dalje podržavati Most jer on je, na kraju krajeva, jedan od osnivača i utemeljitelja nacionalne platforme”, izjavio je to Šimić novinarima u Hrvatskom saboru. Kovačić ostaje dio Kluba zastupnika Mosta, samo više ne želi biti njegovim predsjednikom, dodao je.

U Klubu su Kovačića, tvrdi Šimić, pokušali odgovoriti od namjere da se povuče s te dužnosti, no treba poštovati njegovu volju.

Što se tiče glasovanja u Saboru Šimić ističe kako je Most i do sada ostavljao na volju svojim zastupnicima da po pojedinim točkama glasuju drugačije od onog što je na Klubu dogovoreno. “Hoće li se nešto slično događati i u budućnosti ovisi prije svega o gospodinu Kovačiću i ja na to ne mogu niti bih htio utjecati”, rekao je Šimić.

Iako Kovačić danas nije viđen u Saboru, Šimić tvrdi kako je jutros bio u Kubu te da je “komunikacija potpuno normalna”. Na pitanje što će biti s Vijećem za suradnju, s obzirom da je Kovačić bio jedan od članova, Šimić je kazao kako je i on član Vijeća pa se tu “neće ništa specijalno promijeniti”.

Najavio je kako njegov Klub među prvim zadacima ima pokrenuti raspravu o Zakonu o pravima i dužnostima zastupnika, koji je predložio Most.

“To će biti jedna od sljedećih tema o kojoj ću ispred Kluba razgovarati s partnerima, a očekujem da vrlo skoro o tome razgovaramo u sabornici jer je to ne samo od predizborno obećanje Mosta, nego i ono što vjerujem da moramo napraviti. To znači uskladiti primanja saborskih zastupnika s količinom rada koji su uložili u taj posao”, rekao je Šimić izrazivši uvjerenje kako će ih u tome podržavati kolege iz Domoljubne koalicije.

(Hina)

fah