Održana je godišnja skupština DVD-a Pirakovec čiji je predsjednik Željko Sović. Skupštini su bili nazočni Denis Kralj, gradonačelnik grada Vrbovca, Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Ines Gregurić, tajnica Vatrogasne zajednice grada Vrbovca.

Društvo je osnovano 18. siječnja 1946. godine i kroz godine je doživjelo određene transformacije i u članstvu ali i u organizacijskim oblicima upravljanja do opremanja i edukacije članstva.

pirakovec3

Željko Sović istaknuo je kako danas DVD Pirakovec ima 32 aktivna člana, žensko odjeljenje i pomladak te 36 podupirajućih članova.
-U Društvu djeluje 12 operativnih, 20 ispitanih vatrogasaca, 13 vatrogasaca I. klase, 1 dočasnik, 1 časnik kazao je.

Kad je riječ opremi, prošle godine nabavljen je kamion uz pomoć Grada Vrbovca i Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca. Zagrebačka županija im je pomogla nabaviti 5 vatrogasnih odijela, uređivali su Vatrogasni dom i njegov okoliš, te su uredili Dječje igralište.
Vatrogasci Pirakovca su lani sudjelovali u sanacijama posljedica poplava u Luki, Gaju i u Vrbovcu, a sudjelovali su i na vatrogasnoj vježbi na Bajeru.

Na godišnjoj skupštini Miroslav Kuten je izabran za novog zapovjednika, a dosadašnji zapovjednik Siniša Soviček izabran je za njegovog zamjenika. Blagajnik Društva je Tomislav Kuten, a tajnica je Ivančica Sović
Na godišnjoj skupštini dodijeljena je Vatrogasna plamenica koju je dobio Matteo Sović.
Za 10 godina vjernosti vatrogastvu priznanje je dobilo 10 vatrogasaca, a Boris Kračun je dobio priznanje za 20 godina vjernosti Društvu.

pirakovec1

Okupljene je pozdravio i vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj.

pirakovec4pirakovec