Skupština Nogometnog kluba Mladost Carevdar održat će se u subotu, a dugogodišnji predsjednik kluba Mirko Sokolić najavio je oproštaj od predsjedničke funkcije.

-Vrijeme je da vođenje kluba preuzmu mladi. Drago mi je da se oformila dobra ekipa koja može voditi klub na respektabilan način – rekao nam je Mirko Sokolić.

Podršku daljnjem radu kluba dao je i izvršni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić. -Čestitam Mirku Sokoliću na uspješnom vođenju kluba. Svoje prve nogometne korake odradio sam u brojnim klubovima diljem Prigorja i uvijek sam spreman pomoći klubovima s ovog kraja. Nogometaši Mladosti dobit će nove dresove i trenirke, to je ujedno moj dar klubu i njihovom klupskom predsjedniku koji će i dalje biti uz klub, ali ne u ulozi čelnog čovjeka – rekao je Gudić dodavši kako pripreme za križevački malonogometni spektakl odlično teku.

-Prijave za turnir su otvorene do 10. prosinca na e-mail: [email protected]. Kotizacija za glavni turnir iznosu 150 eura po ekipi, a za turnir županijskih klubova 100 eura po ekipi.

Nagradni fond premašit će sve dosadašnje turnire. Prva nagrada u Glavnom turniru iznosi 14.000 eura, za drugoplasiranu ekipu 7.000 eura, za treće mjesto 5.000 eura te za 4. mjesto 2.000 eura. Igrat će se po sustavu jedna grupa u danu, što će garantirati najbolje sastave svih ekipa svaki dan i vrhunske nogometne izvedbe.

Bogati nagradni fond osiguran je i za županijski turnir koji će se paralelno odigravati. Izrazito sam senzibilan na razvoj našeg lokalnog nogometa, jer sam i sam potekao iz lokalne nogometne sredine. Prva nagrada na županijskom turniru bit će 2 000 eura, druga 1 000 eura, treća 600 eura i četvrta 300 eura.

Cilj ovog turnira je okupiti sve zaljubljenike u nogomet, pružiti Križevcima sportsko-zabavni spektakl kakav naš grad zaslužuje. Sve počinje 12. prosinca koncertom Indire Forze, Tamburaškog sastava KAS, revijalnom utakmicom i početkom malonogometnog turnira. Puna dvorana prvog dana turnira bio bi najljepši mogući početak – poručio je Tihomir Gudić.

Na kraju se Gudić osvrnuo i na ovogodišnju utakmicu u Miholcu između tamošnjeg Ratara i Mladosti. -Čuo sam da je bilo tenzija i trzavica u toj utakmici. Smatram da nema potrebe za takvim potezima. Svi klubovi u ovom kraju su mi dragi i vjerujem da se tako nešto više neće ponoviti – zaključio je Gudić.

turnir krizevci