Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs u petak je u Grubišnom Polju zajedno s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije prisustvovao uručenju ugovora od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a vezane uz dodjelu sredstava u programima Održivog razvoja lokalne zajednice, Podrške brdsko-planinskim područjima te Podrške regionalnom razvoju.

Bjelovarsko-bilogorska županija na spomenute programe prijavila je tri projekta i to „Izgradnju interne prometnice s okretištem školskih autobusa i parkiralištem pri Osnovnoj školi Ivanska“, projekt „Uređenja igrališta i pozornice pri Osnovnoj školi Sirač“ te projekt „Obnovimo put do zdravlja – uređenje prostora fizikalnih terapija Daruvarskih toplica“.

Projekti su to ukupno vrijedni 2,5 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirati će ih sa 700 tisuća kuna, a ugovore o sufinanciranju danas je županu Damiru Bajsu uručila ministrica Nataša Tramišak.

tramišak bajs (5)

„Danas smo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji uručili 26 ugovora vrijednih više od 5 milijuna kuna za ulaganja u održivi razvoj lokalne zajednice, poticanju u brdsko-planinskim područjima i podrške regionalnom razvoju. Upravo ovi projekti male komunalne infrastrukture koje potiče Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz sredstava državnog proračuna pomažu unaprijediti kvalitetu života u malim sredinama i naseljima i takvim projektima i poticajima potpomažemo ravnomjerni regionalni razvoj diljem Republike Hrvatske“, naglasila je ministrica Nataša Tramišak.

„Meni je drago da je danas ovdje s nama ministrica i da smo potpisali jedan set ugovora za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Kad govorimo o županijski vođenim projektima samo oni koji idu preko županijskog proračuna s našim korisnicima Bjelovarsko-bilogorska županija je treća po povlačenju europskih sredstava u Republici Hrvatskoj“, naglasio je župan Damir Bajs.

Istaknuo je da bi htio vidjeti u novom proračunskom razdoblju Europske unije državno vođene projekte.

tramišak bajs (2)

– Vjerujem da će se to promijeniti, jer u novom proračunskom razdoblju Europske unije koje je pred nama i suradnji koju imamo vjerujem da možemo očekivati i potpis Razvojnog sporazuma pet županija sjeverne i središnje Hrvatske u kojemu ćemo imati velike projekte i koji će se provoditi ovdje i ja zahvaljujem u tom pogledu i premijeru Andreju Plenkoviću, ali i resornoj ministrici