Ministrica Marija Vučković potvrdila: Ministarstvo poljoprivrede će poduprijeti izgradnju Razvojnog stočarskog centra u Dubravi

8. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ministrica Marija Vučković potvrdila: Ministarstvo poljoprivrede će poduprijeti izgradnju Razvojnog stočarskog centra u Dubravi


Ministrica poljoprivrede Marija Vučković gostovala je u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro Hrvatska. Istaknula je kako je govedarski sektor najosjetljiviji sektor.

-To sam u svom mandatu postala svjesna, prije nisam bila. Kad država izgubi mljekarsku farmu, više nikada je ne vrati. Bila sam na nekoliko sjajnih farmi koje imaju domaću telad, imaju june za tov, koji proizvode svoje mlijeko, bave se mesnim i mliječnim govedarstvom – kazala je ministrica i dodala kako su takve farme male ili srednje veličine slabo bile podupirane dohodovnom potporom.

– To mijenjamo u razdoblju 2021. do 2027. godina. Posebno me veselio razgovor s poljoprivrednicima, a nismo razgovarali samo o problemima i potporama, već o selekciji, uzgojnim programima i kako se dolazi do najboljih grla. To je bilo novo optimistično iskustvo za mene.

Prezentirana mi je ideja, a osigurano je već zemljište i idejno rješenje za izgradnju Razvojnog stočarskog centra u Dubravi.

To je sjajna ideja i Ministarstvo poljoprivrede će poduprijeti projekt kroz novo financijsko razdoblje i već smo upisali projekt kroz Fond za oporavak, iako je riječ o inicijativi Zagrebačke županije – poručila je ministrica Vučković.

Facebook Comments