Ministrica Divjak: Ako netko od učenika objavi neprimjeren sadržaj ili vrijeđa druge učenike ili nastavnike, može dobiti ukor

14. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ministrica Divjak: Ako netko od učenika objavi neprimjeren sadržaj ili vrijeđa druge učenike ili nastavnike, može dobiti ukor

Marko Prpić/PIXSELL


Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u subotu na konferenciji za medije da se ravnatelji i učitelji pripremaju za generacijski iskorak u digitalnoj transformaciji obrazovnog sustava i istaknula tri stvari.

-U ponedjeljak u 8 sati počinje nastava – “Škola na trećem” za sve učenike razredne nastave prema rasporedu, a na Sportskoj televiziji imamo za sve ostale učenike video materijale koji će biti svima dostupni za predmetnu nastavu i srednju školu.

Virtualne učionice za učenike kreću od ponedjeljak u Istarskoj županiji, a u srijedu za sve ostale županije. Istarska županija je imala dva dana više za pripremu.

Važna su pravila ponašanja u virtualnom svijetu i ona moraju biti jednaka kao što su i u školi. Ako netko od učenika objavi neprimjeren sadržaj ili vrijeđa druge učenike ili nastavnike, može dobiti ukor kao da je u razredu – kazala je ministrica na tiskovnoj konferenciji i dodala kako se u ponedjeljak očekuje nastava na daljinu u 18 europskih zemalja.

Facebook Comments