Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primila je u petak jednog od naših najboljih hrvača, brončanog s nedavno održanog Europskog prvenstva u Zagrebu, Filipa Šačića.

S našim osvajačem medalje, u delegaciji su bili i njegovi treneri, klupski Dinko Kremić, te reprezentativni Antun Đoki, kao i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Tom prilikom ministrica je još jednom čestitala Filipu na osvojenom trećem mjestu u Europi, ali i Hrvatskom hrvačkom savezu na iznimno uspješno organiziranom Europskom prvenstvu koje je održano uz podršku Vlade Republike Hrvatske, a okupilo je više od 1.000 sudionika.

“Vjerujem kako je bio dodatan motiv, ali i poseban osjećaj osvojiti medalju pred domaćom publikom i zato još jednom velike čestitke Filipu na ovom izvanrednom uspjehu. Drago mi je što je on osvajanjem ovog odličja posljednjeg dana Europskog prvenstva zaokružio još jednu prekrasnu priču domaćinstva Hrvatske jednom velikom natjecanju. Posebne čestitke i Hrvatskom hrvačkom savezu, jer smo još jednom pokazali kako smo odlični organizatori sportskih događaja na najvišoj razini koji su opet u našu zemlju privukli veliki broj gostiju te tako ponovo potvrdili savršenu sinergiju sporta i turizma,” rekla je ministrica Brnjac.

Šačić je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 82 kg grčko-rimskim načinom.  na Europskom prvenstvu u Zagrebu. Član HK “Sesvetski Kraljevec”, pobijedio je za broncu Moldavca Mihaila Bradua sa 5-4, premda je Bradu vodio sa 4-0 do same završnice.

“Cijeli svijet je prepoznao našu odličnu organizaciju i dobili smo pohvale od svih sudionika. Neizmjerno nam je drago jer smo u hrvanju postali top destinacija, ne samo za organizaciju natjecanja, već i po organizaciji kampova, od kojih jedan već u ponedjeljak počinje u Poreču,” izjavio je predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović.

Uz ministricu je na prijemu hrvačke delegacije bio i državni tajnik Tomislav Družak.