Ministrica Brnjac: Hanžekovićev memorijal od posebnog je značaja za Hrvatsku

15. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sport Ministrica Brnjac: Hanžekovićev memorijal od posebnog je značaja za Hrvatsku

Davorin Višnjić/PIXSELL


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nazočila je kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića jubilarnom 70. izdanju atletskog Hanžekovićevog memorijala na stadionu Mladosti u Zagrebu.

“Doživjeti 70. izdanje ovakvog jednog iznimnog sportskog događaja je uistinu prekrasno. Iako u ovim drukčijim vremenima, Hanžekovićev memorijal opet je opravdao sva očekivanja i okupio svjetsku atletsku elitu. Naravno da sam posebno uživala u nastupima naših atletičarki i atletičara, a svima koji su sudjelovali večeras na ovom mitingu, čestitam na svemu što su prikazali i što su nam priuštili jedan pravi sportski spektakl“, rekla je ministrica Brnjac.

Ovogodišnji Memorijal Borisa Hanžekovića održao se pod posebnim epidemiološkim uvjetima sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ali smanjeni broj gledatelja nije umanjio prekrasan sportski doživljaj.

„Ministarstvo turizma i sporta posebnu podršku daje ovakvim događajima, i financijski, ali i u svakom drugom smislu. Osim što nam pružaju istinski sportski užitak, to su događaji koji Hrvatsku promoviraju u svijetu, a posebno sad u doba pandemije, jer ovo je dodatni dokaz i pokazatelj kako je naša zemlja sigurna destinacija, ne samo za sve turiste koji dolaze, već i za organizaciju ovakvih veličanstvenih događaja“, zaključila je Brnjac.

(Hina)