Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo dodatnih 500.000,00 kuna za projekt nadogradnje osnovne škole u Đurđevcu

12. svibnja 2018. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo dodatnih 500.000,00 kuna za projekt nadogradnje osnovne škole u Đurđevcu


Nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije poduprijelo projekt nadogradnje prostora Osnovne škole Grugura Karlovčana Đurđevac u prvoj fazi s 600.000,00 kuna, Grad Đurđevac je na program podrške regionalnom razvoju prijavio i drugu fazu dogradnje, te je Ministarstvo odobrilo dodatnih 500.000,00 kuna za ovaj projekt. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,1 mil. kuna, a preostali dio od milijun kuna Grad Đurđevac je osigurao u svom proračunu.

Na raspisani program iz naše županije još su se prijavili Križevci s projektom uređenje sanitarnih čvorova u školi kojima je odobreno 140.000,00 kuna, te Općina Kalinovac kojoj je odobreno 100.000,00 kuna za uređenje društvenog doma.

Svečano potpisivanje ugovora za dogradnju škole održat će se 16. svibnja u Zagrebu.

Ovim projektom će se osigurati dodatan prostor za nastavu čime će se dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Projektom se planira izmjestiti i knjižnica koja će se također useliti u novi prostor iznad dvorane. Trenutno traju radovi na betoniranju stupova i greda iznad sportske dvorane, nakon kojih će krenuti radovi na postavljanju krovišta i stolarije. Nakon završetka vanjskih radova planirano je izvođenje unutarnjih radova i nabava potrebnog namještaja i opreme.

Završetkom projekta ostvarit će se uvjeti za uvođenje jedne smjene u školu s obzirom da trenutno oko 70 učenika polazi nastavu u međusmjeni.

prigorski.hr