Ministar Tomislav Ćorić posjetio Bjelovar: Krenula provedba Aglomeracije

15. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ministar Tomislav Ćorić posjetio Bjelovar: Krenula provedba Aglomeracije


Potpisan je Ugovor o ustupanju radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe i odvodnje, a u okviru projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar“. Ugovor je potpisan između naručitelja, Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar i zajednice ponuditelja Koming d.o.o.- Brana d.o.o. – Bistra d.o.o.

Bio je to i razlog dolaska ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića i državnoga tajnika Marija Šiljega Gradu Bjelovaru, a sve u povodu početka radova u sklopu projekta aglomeracije. Ministar i državni tajnik obišli su radove na odvodnji na Križevačkoj cesti, koji su preduvjet za početak aglomeracije prema Rovušću.

Uz bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, pridružili su im se i saborski zastupnici Miro Totgergeli i Branko Hrg, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Bjelovara Ante Topalović, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i njegov zamjenik Davor Vukmirić, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan, predsjednik Uprave Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar Ivan Ivančić te članovi Uprave Zoran Bišćan i Josip Heged.

Ukupna vrijednost projekta aglomeracije je 257.472.888,75 kn, od čega će 147.681.299,53 kn biti sufinancirano novcem Europske unije. U sufinanciranju sudjeluju i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Vodne usluge. Radit će se na rekonstrukciji vodovoda u 18 ulica u gradu s rekonstrukcijom postojećih kućnih priključaka, izgradnji nove vodovodne mreže u Općini Rovišće, izgradnji nove mreže odvodnje u dijelu bjelovarskih ulica i nekih prigradskih naselja te rekonstrukciji postojećih uličnih cjevovoda u samom središtu grada, uključujući i korzo.

Rok provedbe projekta je ožujak 2023.godine.

Facebook Comments