Ministar financija Marko Primorac imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), odlučeno je u četvrtak na zatvorenome dijelu 277. sjednice Vlade.

Članovima Upravnog vijeća CERP-a imenovani su potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, priopćeno je iz Vlade.

Uz ministra gospodarstva vezana je većina imenovanja donesena na današnjoj zatvorenoj sjednici Vlade.

Tako je Damir Habijan imenovan članom Glavne skupštine društva INA – Industrija nafte d.d., koji predstavlja Republiku Hrvatsku, zatim članom Skupštine društva Hrvatska elektroprivreda d.d., koji predstavlja Republiku Hrvatsku, te članom Skupštine društva Janaf – Jadranski naftovod d.d., koji predstavlja Republiku Hrvatsku.

Dopunom Odluke o osnivanju Savjeta za pregovore s Mol Hungarian Oil&Gas PLC vezano uz mogući otkup dionica koje drži MOL Hungarian Oil&Gas PLC u INA – Industrija nafte d.d., Zagreb, Damir Habijan imenovan je novim članom Savjeta, a dopunom Odluke o koordinaciji aktivnosti unutar okvira za gospodarsko upravljanje Europske unije, imenovan je novim članom Međuresorne radne skupine za Europski semestar.

Damir Habijan imenovan je predsjednikom, a Vice Oršulić članom Kriznog tima odgovornog za provedbu Plana intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom Republike Hrvatske.

Imenovan je i zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kao i predstavnikom Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a vladin je predstavnik i u Hrvatskom odboru za produktivnost i konkurentnost.

Također je imenovan supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade RH i Vlade Republike Kazahstana te Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade RH i Vlade Republike Azerbajdžana.

Što se tiče ostalih kadrovskih pitanja, zbog isteka mandata razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Tomislav Dulibić te je ponovno imenovan predsjednikom Upravnog vijeća.

Državnoj službenici Tatjani Vukobratović Spasojević povučeno je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za stambeno zbrinjavanja u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te je istovremeno imenovana ravnateljicom te Uprave, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Dr.sc. Kristini Čelić dano je ovlaštenje za zastupanje Republike Hrvatske u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., stoji u priopćenju.