Po peti put, ulicama i trgovima Varaždina trčat će više stotina trkača u humanitarnoj Utrci grada anđela, a njezin idejni začetnik, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, u ponedjeljak je najavio da će se novac prikupljen startninom uplatiti udruzi ‘Sunce’.

Ministar Habijan rekao je da je želja organizatora od početka bila da utrka postane tradicionalna te da se od lani organiziraju i dvije dječje utrke.

„Prošle godine imali smo rekordan broj prijava trkačica i trkača, odnosno rekreativaca koji su otrčali standardnu rutu od 4,85 kilometra, a ove godine ćemo utrku imati 11. svibnja, sa startom na Kapucinskom trgu. Što se tiče kotizacije, za dječje utrke će iznositi 5 eura, a za odrasle 12 eura”, rekao je Habijan.

Uputio je poziv svim Varaždinkama i Varaždincima, ali i ostalim trkačima iz cijele Hrvatske da dođu i sudjeluju u utrci koja je lani imala rekordan broj sudionika.

„Hvala svima koji su se dosad odazivali našim pozivima da nam se pridruže”, kazao je te podsjetio da je lani bilo i nekoliko natjecatelja izvan Hrvatske

Voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, Anica Sitar naglasila je da je pet godina održavanja utrke dokaz da su organizatori osmislili i realizirali nešto dobro.

“Ta je utrka postala tradicionalna zahvaljujući našim sponzorima i dobročiniteljima koji su se vrlo rado uključili i veseli nas što smo došli do faze u kojoj se zapravo sponzori javljaju nama jer su prepoznali vrijednost ove utrke”, rekla je Sitar.

Kao i ranijih godina, zainteresirani za sudjelovanje u 5. humanitarnoj Utrci grada anđela moći će se prijaviti preko stranice stotinka.hr, a prijave će biti otvorene uskoro.

Osim Damira Habijana, organizatori utrke su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Sportski klub SRD 315 Sjeverozapad i Funkcionalni centar Active Vita, a podršku im pruža Grad Varaždin.