Ministar turizma i sporta Tonči Glavina osudio je u četvrtak napad na glavnog skauta NK Osijeka, britanskog državljanina Jamiea Freemana, koji je prije nekoliko mjeseci došao u klub kao suradnik sportskog direktora kluba Josea Bota, a kojem je nedavno propucan automobil.

”Osuđujem svaki oblik nasilja. Stojimo maksimalno iza svakog sportskog djelatnika i svakog sportskog kluba. Istraga tek treba pokazati o čemu se tu konkretno radi”, kazao je Glavina.

Dodao je kako je uvjeren da će policija vrlo brzo odraditi svoj dio posla, izrazivši podršku napadnutom sportskom djelatniku.

”Imamo novu sportsku upravu, a obično kada netko dođe na čelo sportske organizacije običaj je da se mijenja njegov tim u širem sastavu. Je li to razlog ovo što se događa pokazat će istraga”, nadodao je kazavši kako nema informacije o tijeku istrage napada na sportskog direktora NK Osijek Josea Bote.

Povodom incidenta u kojem je napadnut i lakše ozlijeđen sportski djelatnik NK Osijek Jamie Freeman, iz kluba su u četvrtak priopćili da su svi zgroženi zbog  incidenta i fizičkog napada na svoga djelatnika te da očekuju žurnu identifikaciju napadača.

Iz policije su prethodno izvijestili da su u četvrtak u noći, oko pola dva iza ponoći, na području Osijeka su dvije nepoznate osobe napale 25-godišnjeg stranog državljanina, sportskog djelatnika nogometnog kluba.

Ozlijeđenom stranom državljaninu pružena je pomoć u osječkom KBC-u gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Ne navodeći identitet svoga djelatnika, NK Osijek je na svojim službenim internetskim stranicama objavio da klub surađuje s nadležnim tijelima i svakako očekuje žurnu identifikaciju napadača.

To je drugi incident povezan s djelatnicima NK Osijek, nakon što je 28. svibnja u središtu Osijeka s više hitaca iz vatrenog oružja propucan automobil kojim se koristi sportski direktor kluba, Portugalac Jose Boto.

Policija provodi kriminalističko istraživanje oba incidenta.