Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić u ponedjeljak  je obišao Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, a sa virovitičko-podravskim  županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom razgovarao o EU projektima.

Virovitičko-podravska županija je od 2016. godine za projekte iz fondova Europske unije povukla približno  360 milijuna eura.

„Trenutno radimo na projektima širokopojasnog interneta i Centra za kulturu zdravlja u Cabuni, a pripremamo projekte Sušionice povrća u Virovitici, Centra za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnost i brze ceste spoj od Zagreba preko Bjelovara do Virovitice“, rekao je župan Andrović.

Kroz Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU) Grad Virovitica će u partnerstvu s općinama Lukač i Suhopolje prijaviti projekte srednje glazbene škole, karting staze, atletski i nogometni stadion s popratnim sadržajem.

U pripremi je izgradnja dvije biciklističke staze koje će povezati Dvorac Pejačević u Virovitici s Dvorcem Janković u Suhopolju  te biciklistička staza koja će povezati rijeku Dravu i Virovitička jezera.

„Riječ je o velikoj mogućnosti u kojoj će Virovitica na raspolaganju imati 18 milijuna eura. Tu su i programi važni za slabije razvijene općine za koje smo uspjeli osigurati 470 milijuna eura na razini cijele Hrvatske“, rekao je ministar Erlić.