Ministar Butković poručio: Kreću radovi na cesti Križevci – Kloštar Vojakovački!

16. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Ministar Butković poručio: Kreću radovi na cesti Križevci – Kloštar Vojakovački!

Patrik Macek/PIXSELL


Saborski zastupnik Mišel Jakšić (SDP) osvrnuo se u Saboru na cestovnu povezanost. – Pričalo se o povezanosti sa Zagrebom i Podravsko-bilogorskom ipsilonu. U protekle četiri godine prema Bjelovaru je bilo određenih investicija, a prema Koprivnici investicija nije bilo niti jedan metar.

Kojim tempom i s kojim hodogramom možemo očekivati nastavak radova na dionici od Križevaca prema Vojakovačkom Kloštru i nastavak radova prema gradu Koprivnici? – pitao je Jakšić.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nije se složio sa zastupnikom da ništa nije rađeno u prošlom mandatu. -Za sve velike infrastrukturne projekte nije moguće u dvije-tri godine krenuti od nule, napraviti sve projekte, studije i izgraditi neki veliki projekt.

Cesta D 10 koja ide od Svete Helene prema Dubravi, Gradecu, Križevcima, Koprivnici i završava na graničnom prijelazu u Goli, došla je do Vrbovca krajem 2016. godine i odmah smo krenuli u projektiranje i izradu svih dokumentacija, ali trebalo je uskladiti prostorne planove na vašem području i to nije bio slučaj.

Raspisali smo natječaj i ugovorili radove za prvu dionicu Križevci – Kloštar Vojakovački ukupne duljine 7,5 kilometara. Izabran je izvoditelj i vrlo brzo će krenuti radovi na toj dionici. Ukupna vrijednost radova je 270 milijuna kuna bez PDV-a i to Hrvatske ceste počinju graditi – kazao je butković i osvrnuo se na dionicu prema Koprivnici.

-Početkom ovog mjeseca Hrvatske ceste su potpisale ugovor za izradu studije utjecaja na okoliš i svih idejnih projekata s lokacijskom dozvolom ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna. Čim bude izrađeno, raspisat će se natječaj da se dovrši cesta do Koprivnice, a onaj ostatak prema graničnom prijelazu Gola još nije definiran. Moramo s kolegama iz Mađarske dogovoriti spojnu točku i to je u proceduri  – rekao je Butković i dodao da se u Koprivničko-križevačkoj županiji gradi najveći željeznički infrastrukturni projekt u Hrvatskoj.

Jakšić je dodao kako se radilo podosta na papirologiji. – Nakon 30-40 godina rasprava o toj cesti opet smo na papirologiji. Pozdravljam što ste rekli i na prvoj lopati ću izraziti zadovoljstvo – kazao je Jakšić.