Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je u petak na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zašte situaciju s novozaraženima i (ne)cijepljenima.

“Sjetimo se svi trenutka kad smo željno očekivali dolazak cjepiva. Tada je bilo pitanje kad će biti razvijeno. Sjetite se kad smo hrlili i cijepili se. Nadalje, balansiranjem mjera osigurali smo ovu nevjerojatnu uspješnu sezonu. No, onda dolazi pad interesa za cijepljenje, jesen. Mogu se svi ljutiti, ali reći ću istinu: Virus žrtve nalazi među necijepljenima. Cijepljeni su sigurniji, nalaze se na sunčanoj strani ulice. Ima tu mjesta i za ostale pa pozivamo još jednom necijepljene: Cijepite se, pridružite nam se, imat ćemo ljepšu jesen”, poručio je Beroš, navode vijesti.hr

Dodao je da smo nepotrebno u crvenom, a da izlaz imamo.

“Onaj tko misli da ga virus neće dohvatiti, u krivu je. To se može dogoditi svima. Cijepimo se, zaštitimo živote. Dovoljan je jedan odlazak liječniku ili na mjesto gdje se cijepi. Meni je najzanimljivije, ali i nepravedno, je to što je ključ uspjeha u rukama necijepljenih. O njima ovisi hoće li naši napori pasti u vodu. Ako ne vjerujete meni, znanosti, vladi, stožeru, vjerujte matematici”, kazao je Beroš.