Nositelj HDZ-ove liste u 4. izbornoj jedinici, ministar Ivan Anušić rekao je u petak kako bi umirovljenici trebali podržati HDZ-ovu koalicijsku listu jer je ona i glas Hrvatskoj stranci umirovljenika, s kojom HDZ planira realizirati sve benefite dogovorene između umirovljenika i aktualne Vlade.

“Stvari koje mislimo raditi za umirovljenike su revolucionarne i mislim da nikad nisu u tako velikom paketu rađene”, izjavio je Anušić na konferenciji za medije u Valpovu, zajedno s predsjednikom Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Veselkom Gabričevićem.

Naglasio je kako je bitno poslati poruku umirovljenici da daju glas za HDZ ovu koaliciju s HSU-om kako bi glasovi umirovljenika bili na okupu.

“Nekoliko dana nas dijeli od izbora i potrebno je poslati poruku umirovljenicima da bi njihov glas trebao biti na okupu. Trebali bi podržati našu listu ojačati ju i osnažiti u broju mandata, kako bi lakše, kvalitetnije i čim brže složili novu vladu; kako bi krenuli u realizaciju svih benefita na koje umirovljenici imaju pravo, te onih koji su dogovoreni između aktualne Vlade i nadam se buduće, nakon 17. travnja”, izjavio je Anušić

Predsjednik HSU Veselko Gabričević komentirao je nedavni prelazak 300-tinjak članova Blok umirovljenici zajedno (BUZ) iz Osječko-baranjske županije u Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU).  Kaže da to nije iznenađenje i kako će svi oni dati podršku Anušiću, nositelju HDZ-ove liste u 4. izbornoj jedinici na predstojećim izborima, naglasivši kako će podrška umirovljenika biti jača nego dosada.

Osječko-baranjska županijska organizacija Bloka umirovljenici zajedno je raspuštena, a oko 300 članova potpisalo je pristupnice za prelazak u Hrvatsku stranku umirovljenika, izvijestili su u srijedu predstavnici tih stranaka.