Održana je izborna godišnja skupština Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec, a za novog predsjednika izabaran je Milorad Milenković, bojnik u mirovini.

Izborna skupština održana je pod predsjedavanjem Marijana Plahutara, a bili su joj nazočni Igor Majetić, predsjednik Zajednice udruga HČZ Hrvatske i Banko Gačak, tajnik. Izvješće o radu podnio je brigadir Sandi Knežević.
U izvještaju je istaknuto da je HČZ je obilježavao značajne datume iz Domovinskog rata: 28. obljetnicu VRO Bljesak 1. svibnja Godišnjicu vojno-redarstvene operacije „Bljesak“, Dan branitelja Zagrebačke županije, 32. obljetnicu ustrojavanja 51. samostalne bojne HV Vrbovec u Vrbovcu, sjećanje na Nevenku Topalušić u Vrbovcu kada je održana komemoracija povodom devete obljetnice smrti hrvatske heroine.

Članovi HČZ bili su nazočni komemoraciji povodom 32. obljetnice operacije Okan 91 (Vrbovec, Dubrava, Gradec, spomen obilježje Trokut, Novska, Subocka) – 29. listopada Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na zapadno – slavonskom bojištu održana je na spomen području Trokut u Novskoj.

hcz3
Nakon komemoracije u Novskoj, održana je i komemoracija kod spomenika u mjestu Subocka za poginule branitelje 51. samostalne bojne Vrbovec Damira Rubenčića i Dubravka Smoleca. Na komemoraciji su sudjelovali i učenici OŠ Gradec i OŠ Krunoslava Kutena iz Vrbovca.
HČZ obilježavao je značajnih državnih praznika i blagdana.: Dan državnosti 30. svibnja , Dan antifašističke borbe, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, Dana Svih svetih, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog.
Na kraju u izvješću su istaknute aktivnosti na planu obuke, osposobljavanja i druženje časnika na razini Zajednice udruga HČZ,  RH i Zagrebačke županije.
Skupština je prihvatila izvješće o radu, financijsko izvješće te je izabran Novi Izvršni odbor, Sud časti i Nadzorni odbor.
Izvršni odbor čine: Milorad Milenković, predsjednik te članovi: Marijan Plahutar, Drago Dubravec ,Danko Uroić, Danijela Cvetko.
Uručena su priznanja, zahvalnice i plakete. Plakete su dobili Damir Rubenčić, Dubravko Smolec i bojnik Ivan Janković posthumno, stožerni general Rozario Rozga, brigadir Branko Gačak i Grad Lipik.

hcz5