Predsjednik Republike Zoran Milanović primit će u petak u 10 sati predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića koji će mu donijeti potpise zastupnika u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade RH.

Priopćili su to u četvrtak navečer iz Ureda predsjednika te iz Vlade RH.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak 10. svibnja 2024. godine u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike. Predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku nakon kojeg će Ured predsjednika Republike objaviti priopćenje za medije”, stoji u obavijesti Ureda predsjednika.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić objavio je da će predsjednik Vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru “koji čine novu parlamentarnu većinu”.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću Konačne rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.