Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je u petak u povodu Međunarodnog dana obrazovanja Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, gdje mu je predstavljen rad brojnih zavoda i klinika nakon čega je održao sastanak s dekanskim kolegijem.

Jedina je to visokoškolska obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, osnovana još 1919. godine, u kojoj se provode znanstvena i nastavna djelatnost u području biomedicine i zdravstva, polju veterinarskih znanosti, priopćio je Ured predsjednika.

Na poziv dekana Marka Samardžije, predsjednik Milanović obišao je kampus fakulteta u kojem se nalaze brojni zavodi, klinike te laboratoriji i ambulanta Sveučilišne veterinarske bolnice.

Predsjedniku je predstavljen rad Zavoda za upravno i sudsko veterinarstvo, Zavoda za anatomiju, histologiju i embriologiju, Oporavilišta za divlje životinje, Zavoda za rendgenologiju i ultrazvučnu dijagnostiku i fizikalnu terapiju, Klinike za mikrobiologiju i zarazne bolesti, Odjela za konje Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju, Klinike za kirurgiju, ortopediju i oftalmologiju, Klinike za porodništvo i reprodukciju te Klinike za unutarnje bolesti.

Nakon obilaska, predsjednik je održao sastanak s Dekanskim kolegijem na kojem su, osim dekana Marka Samardžije, bili prodekanica za integrirani studij i studente Ksenija Vlahović, prodekan za financijsko poslovanje i investicije Hrvoje Capak, prodekan za studij na engleskom jeziku i cjeloživotno učenje Marko Pećin, prodekan za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju Nino Maćešić i prodekanica za kontrolu kvalitete Gordana Gregurić Gračner.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik Predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.